Gravefri dyrkings historie: En kort liten serie.

På tide med litt fakta – først om GrowSpace og gravefri dyrking!

For kanskje lurer du på dette: Hva er GrowSpace, hva er gravefri dyrking, og hvor kommer egentlig denne dyrkingsteknikken fra?

På bildet her ser du meg, Cecilie Mossige, og GrowSpace er kursbedriften min – en nettbasert kursportal jeg har laget for å spre kunnskapen om gravefri dyrking til flest mulig.

Da jeg overtok Oslo-parsellen min i 2014, mislyktes jeg TOTALT i å dyrke den opp på konvensjonelt vis. Etter standard spavending, gikk opplegget bare rett vest. Jorden ble hardpakket som sement, ugresset trivdes dobbelt så bra, snegler og jordlopper knasket i seg alle småplantene, og jeg fikk i tillegg sykt vondt i ryggen, til ingen verdens nytte.

Dette sendte meg ut på leting etter en bedre måte å dyrke på. Jeg fant at de samme problemene jeg hadde, var vanlige også andre steder i verden – etter lik type spavending av jorden som vi alle hadde lært at man må gjøre…

Løsning: Slutt å grave, og start med å kopiere naturens metoder.

Dette er rett og slett essensen av gravefri dyrking! Denne løsningen er radikalt annerledes enn moderne landbruk, som tvinger naturen inn i menneskets måte å dyrke på – i stedet for å bruke de systemene for vekst som allerede finnes.

Mange har sikkert hørt om Charles Dowding og Sara Backmo, som dyrker mye etter gravefrie prinsipper. Men, disse var IKKE først ute…