Ruth Stout: Gravefri pionér

Ruth Stout var en amerikansk dame, som i 1930 flyttet med mannen sin fra New York City og ut på landet i Connecticut.

Stout ønsket å starte å dyrke sine egne grønnsaker, men ble lei av å måtte vente og vente på naboen, som skulle komme og hjelpe henne pløye opp dyrkingslandet med traktoren sin.

Hun observerte daglig hva naturen rundt gjorde for å få planter til å gro, og bestemte seg for å heller kopiere denne funksjonen: Frø rett på bakken, halm over frøet, og grundig vanning. Og jammen grodde plantene som bare det – helt uten pløying! Hun fikk fantastiske grønnsaker uten å måtte ta et eneste spadetak.

Stout perfeksjonerte metoden, og ga ut flere dyrkingsbøker i teknikken, som hun kalte «No Work Gardening».

Selv dyrket hun ALT hun og familien trengte frem til hun var langt over NITTI år. Gravefri dyrking har et kjempepotensiale for oss som har litt vondt i ryggen, ikke er så sterke lenger eller rett og slett er litt bedagelig anlagt. Hagearbeid trenger VIRKELIG ikke være så slitsomt!