5 julegavetips til hobbydyrkeren

Vet du ikke helt hva du skal svare, når folk spør hva du ønsker deg til jul? Da har jeg ønskelisten din klar her!

twigs-6572528_640

Tingene på listen under vil du garantert få god bruk for til neste sesong. Kanskje har du en hobbydyrker i familien, eller i vennekretsen? Da har du noe å gå etter når du handler julegavene deres også.

Jeg har rangert ønskelisten fra billig til dyrt, slik at det vil være mulig for alle å finne noe:

1) Frø

Du får ALDRI nok frø (ikke hør på den du bor sammen, du vet selvsagt best, hehe). Men, hvilke frø trenger du? Tenk over hva du (eller den du skal kjøpe til) elsker å dyrke. Sparer du på en spesiell type plante, i forskjellige varianter? Er det noe du alltid liker å gnafse på, når du er ute i hagen? Klarer du ikke å bestemme deg – si du ønsker deg reddikfrø, spinat, ruccula, sukkerert, buskbønner og engblomster. De kan såes innimellom det andre du har, og jevnt ut over sesongen.

Solhatt.no har gode, norske frø for økologisk hagebruk. Du kan også finne supre frø på gardenliving.notomatprat.no, og svenske impecta.se eller runabergsfroer.se. Eller selvsagt i hagebutikkene. Noen har også salg på frø på vinteren!

Husk også at om du tok egne frø i høst, er dette en fin og personlig vennegave, som lett kan sendes i posten!

photo-1523302270222-0f256786563c

2) Kvalitets-hansker

Har du et par skikkelig gode hage-hansker, får du superkrefter i hagen. Da vil du aldri mer stikke deg på torner eller brennes av nesle! De aller beste har også god lengde oppover armen, slik at du kan røske opp voksne nesler med roten selv i kortermet t-skjorte.

Jeg elsker mine i geiteskinn, fra engelske Jayco Gloves. Med disse føler jeg meg usårlig! Et billigere alternativ kan være et par gode sveisehansker – de er ganske like i utformingen. Her bør du kose deg med å sjekke ut sveisehansker / plantehansker på nett for området der du bor. De fleste sender også i posten.

534544235_max

3) Gode kvalitetsdingser

Hvorfor ikke ønske deg ordentlige messing-koblinger til hageslangen, eller et spesielt vakkert utført espalier? Vi vet vel alle hvor kortlivet de billigste versjonene er. Plastikk blir raskt til søppel. Har du en skikkelig kvalitetsdings, gjør det ikke så mye om du glemmer å ta den inn de første frostnettene. (Joda, bare innrøm det, vi har alle vært der…)

4) Mikrober som kan brukes til nesten alt

5) Kursplass på Hjelperne i Jorden

Det ultimate nybegynnerkurset for hobbydyrkere, for å lære om økosystemet under bakken. Med dette kurset får du en inngående forståelse av hvordan plantene henger sammen med resten av jordlivet. Dette vil igjen føre til en enklere jobb som hobbydyrker, fordi du rett og slett skjønner hva du bør gjøre for å få naturen med på ditt lag. I tillegg blir det skikkelig GØY å dyrke når du får øynene opp for alt livet som bor i jorden, og som hjelper deg – helt gratis.

Kurset koster kun 499,- for en ukes kurs. Inkludert: Videoleksjoner, oppgaver og sammendrag til nedlasting, quiz og studiegruppe. Tilgang til kurset et helt år! 

Om du har gått Gravefri dyrking for alle, kan du dette allerede. Innholdet er basert på modulen om livet i jorden. Da vet du at dette er en super gave til en du kjenner som er opptatt av dyrking. Pluss:Gavekort til nedlasting når du har kjøpt kursplass.

Sjekk ut  Hjelperne i jorden: Dyrk med økosystemet

Grå Hvit Blyant Laboratorium Skole Logo