Gravefri dyrking for alle – et nettkurs med individuell veiledning

I slutten av mai starter en ny runde med kurset «Gravefri dyrking for alle». De første 22 elevene har snart gjennomført sine 6 uker med kurs, men alle vil fremdeles ha tilgang til alt kursinnholdet i ett helt år.

Dette er noen av tilbakemeldingene fra kursdeltakerne:

« I løpet av kurset har det på alvor slått rot i meg hvor vesentlig dekking er, og viktigheten av å pleie jordlivet. Jeg visste det fra før, gjennom bøker i hylla og permakulturfolk jeg kjenner, men praktiserte det bare delvis. Da jeg så tittelen på forkurset MÅTTE jeg hive meg på. Og ble inspirert til å bli med videre på selve kurset, og DET er den beste investering – ever!!! Om kursmaker/kursholder: Dægeren døtte – så bra! Fine plansjer, oppgaver, oppsummeringer etc. Det er en fryd å lytte til stemmen din og hvordan du formulerer deg. Behagelig, rolig og tydelig, poengtert og morsom. Pedagogisk og hyggelig på en gang, hva mer kan man be om!
Faglig innhold var meget godt, jeg vil si – meget høyt; du fremstiller alt enkelt og lettforståelig for enhver. Jeg ser det ligger mye innsats bak kursopplegget, applaus, applaus! Taaakkk, Cecilie!»

Inger-Lise Østmoe, Oslo.

«Jeg sitter her med smil om munnen, får bekreftet at noe har jeg gjort riktig, og lærer MASSE nytt. Cecilie har en veldig behagelig stemme, og bildene og teksten er bare helt fantastiske. Jeg setter også pris på at modulene er lagt opp pedagogisk riktig slik at jeg kan ta prosessen i mitt eget tempo, med muligheter til å repetere når det er nødvendig.»

Rigmor Øien Guvåg, Nord-Norge

Etter å ha gjennomført Gravefri dyrking for alle vil du…

  • ha anlagt ditt eget gravefrie bed, som har mindre ugress og er enkelt å vedlikeholde
  • spare ryggen for graving, og få hjelp av naturen til det tyngste arbeidet
  • ha god kunnskap om økosystemene under bakken, så du kan forbedre jorden din med enkle midler
  • kunne sjekke selv hva slags jord du har, og se på plantene dine om de mangler noe
  • ha et bed som uansett klima er mer robust, og takler både tørke og regnvær bedre

Er du interessert i å lære mer? Først kan du jo melde deg på gratiskurset «Gravefri dyrking – hvorfor det?», for å se om dette er noe for deg. Senere vil du få mulighetene til å melde deg på nettkurset, via epost.