Dette klarer du lett: Salat

Uansett om du har en balkong med litt sol, et par kvadratmeter jord, eller en større hage, så klarer du å dyrke salat! Det vil lønne seg både økonomisk og miljømessig. Dessuten er det jo kjempesunt, og plantene er vakre!

Salaten du kjøper i butikken er som regel både sprøytet og alet opp på kunstgjødsel. Du vil derfor både kunne spare miljøet for kjemikalier, du vil spare klimaet for utslipp av karbon, og ikke minst lommeboken, ved å dyrke salaten selv. Kanskje sparer du en tur til butikken også?

Slik gjør du:

Kjøp noen salatfrø – gjerne en ferdig mix, så får du variasjon. Plasser frøene med et par cm avstand i en beholder med fuktig jord, fukt med vann, strø litt jord tynt over, dekk med litt plast og sett i kjøleskapet. Etter noen dager, ta beholderen ut og sett lyst.

Pass nå på at småspirene ikke tørker ut, og ikke blir «kokt» i for varm sol.

Når spirene har fått litt størrelse, plant dem ut i en beholder med god jord, eller rett i bakken. Salat kan stå i halvskygge, og de kan plantes innimellom andre vekster. Pene er de også! Du kan høste salaten regelmessig ved å plukke av de ytterste bladene. Den innerste kjernen fortsetter å vokse, og kan levere leeeeenge.

Har du litt næringsfattig jord, vil salaten elske å få gjødselvann i ny og ne.

Lykke til!