Når er det best å lage et gravefritt bed?

Dette er det mange som lurer på: Er det for tidlig å konstruere et nytt gravefritt bed nå, i starten av april?

photo-1569880153113-76e33fc52d5f

Tja. Det avhenger av EN eneste ting egentlig: Har tælen gått, der du skal anlegge det?

Du må nemlig være sikker på at det ikke er frost i bakken i det hele tatt, på arealet du skal ha bedet. Ikke bare i de øverste centimeterne, men hele veien ned.

Dette er det en veldig god grunn til. Bedet lager vi ved å dekke jorden med et tykt lag organisk materiale, og dette vil fungere som en god og isolerende dyne for jorden under. Dermed vil vi fange og holde på frosten i bakken, om det finnes frost der fra før. Og det gidder vi vel ikke – vi vil jo kunne starte å dyrke! Ikke sant?

Så, vent med å anlegge det nye gravefrie bedet til du er garantert at all frost er borte i bakken. Dette er det eneste du trenger å tenke på, når det gjelder tidspunkt. Ellers kan du bare kjøre på og lage bed, uansett om det er vår, sommer eller høst. Det passer alltid å lage gravefrie bed, om jorden er tint!

De beste hilsener fra 

Cecilie Mossige (2)