🪱 Komposterer du?

Vi som dyrker, vet at det aller viktigste vi gjør i hagen, er å forbedre jorden. Den raskeste måten å forbedre jorden på, er å tilføre god kompost. Med god kompost blir du uovervinnelig! Da lykkes du med så og si alle vekstene du dyrker, fordi jorden din blir så bra.

Hvis du ikke komposterer, er det kanskje fordi du ikke helt klarer se for deg akkurat hvordan dette skal kunne gjennomføres, hos deg? Kompostering kan jo virke temmelig komplisert om man ikke har gjort det før, i tillegg til at det kan være tid- og plasskrevende.

Men, den oppfatningen er heldigvis feil, for alle kan kompostere! Ja, selv du som bor i leilighet…

photo-1621496654772-c66c48290259

Visste du at selv om du har liten plass inne, kan du fint kompostere nok til dyrkingen din?

Dette er undertegnede et bevis på! Jeg har selv begrenset med plass inne, og kun få kvadratmeter privat hage. Allikevel komposterer jeg enkelt storparten av kjøkkenavfallet hjemme, og alt grøntavfallet på parsellen, ved hjelp av forskjellige smarte metoder. Den metoden jeg bruker mest personlig, er bokashi.

Bokashi-metoden er en super-fleksibel måte å kompostere på, som er ganske annerledes enn varm- og kaldkompost. Den gir skikkelig krutt til jorden din, og plantene vokser synlig bedre når de får bokashi.

Premiere: Nytt nettkurs i bokashi-kompostering 

Gravefri-studentene mine spør påfallende ofte om mer konkret info om kompostering. Dette behovet har ført til et splitter nytt kurs: Bokashi-kompostering for hobbydyrkere.

Kort fortalt er dette et grundig kurs over to uker, som tar for seg hvordan du komposterer både husholdningsavfall, grøntavfall og husdyrgjødsel med bokashi-metoden – året igjennom.

Kurset passer for deg som har lyst til å komme i gang med kompostering, med en fleksibel og enkel metode, som kan tilpasses egen dyrking og kapasitet.

Premiere på kurset blir allerede nå mandag 23/10 , så hold av datoen, og kontakt meg på epost om du er interessert i å vite mer!

I mellomtiden, kanskje du kan tenke litt på hva du nå kaster i posen for matavfall, som egentlig kan komposteres! Hadde det ikke vært deilig å kunne gjøre dette om til næringsrik plantegjødsel? Slik kan du snart slutte å kjøpe jordsekker, og i stedet bli selvforsynt med miljøvennlig gjødsel og gjenbrukt jord.

20220217_115433_0001

Gå hit for å se en gratis smakebit på kurset: https://growspacemossige.simplero.com/page/329113

Vil du vite mer? Send en epost til cecilie (at) growspacemossige.no, så kommer du inn i loopen – og får et spesialtilbud på denne aller første kursrunden.