đŸȘ± Komposterer du?

Vi som dyrker, vet at det aller viktigste vi gjĂžr i hagen, er Ă„ forbedre jorden. Den raskeste mĂ„ten Ă„ forbedre jorden pĂ„, er Ă„ tilfĂžre god kompost. Med god kompost blir du uovervinnelig! Da lykkes du med sĂ„ og si alle vekstene du dyrker, fordi jorden din blir sĂ„ bra.

Hvis du ikke komposterer, er det kanskje fordi du ikke helt klarer se for deg akkurat hvordan dette skal kunne gjennomfĂžres, hos deg? Kompostering kan jo virke temmelig komplisert om man ikke har gjort det fĂžr, i tillegg til at det kan vĂŠre tid- og plasskrevende.

Men, den oppfatningen er heldigvis feil, for alle kan kompostere! Ja, selv du som bor i leilighet…

photo-1621496654772-c66c48290259

Visste du at selv om du har liten plass inne, kan du fint kompostere nok til dyrkingen din?

Dette er undertegnede et bevis pÄ! Jeg har selv begrenset med plass inne, og kun fÄ kvadratmeter privat hage. Allikevel komposterer jeg enkelt storparten av kjÞkkenavfallet hjemme, og alt grÞntavfallet pÄ parsellen, ved hjelp av forskjellige smarte metoder. Den metoden jeg bruker mest personlig, er bokashi.

Bokashi-metoden er en super-fleksibel mÄte Ä kompostere pÄ, som er ganske annerledes enn varm- og kaldkompost. Den gir skikkelig krutt til jorden din, og plantene vokser synlig bedre nÄr de fÄr bokashi.

Premiere: Nytt nettkurs i bokashi-kompostering 

Gravefri-studentene mine spÞr pÄfallende ofte om mer konkret info om kompostering. Dette behovet har fÞrt til et splitter nytt kurs: Bokashi-kompostering for hobbydyrkere.

Kort fortalt er dette et grundig kurs over to uker, som tar for seg hvordan du komposterer bĂ„de husholdningsavfall, grĂžntavfall og husdyrgjĂždsel med bokashi-metoden – Ă„ret igjennom.

Kurset passer for deg som har lyst til Ă„ komme i gang med kompostering, med en fleksibel og enkel metode, som kan tilpasses egen dyrking og kapasitet.

Premiere pÄ kurset blir allerede nÄ mandag 23/10 , sÄ hold av datoen, og kontakt meg pÄ epost om du er interessert i Ä vite mer!

I mellomtiden, kanskje du kan tenke litt pÄ hva du nÄ kaster i posen for matavfall, som egentlig kan komposteres! Hadde det ikke vÊrt deilig Ä kunne gjÞre dette om til nÊringsrik plantegjÞdsel? Slik kan du snart slutte Ä kjÞpe jordsekker, og i stedet bli selvforsynt med miljÞvennlig gjÞdsel og gjenbrukt jord.

20220217_115433_0001

GÄ hit for Ä se en gratis smakebit pÄ kurset: https://growspacemossige.simplero.com/page/329113

Vil du vite mer? Send en epost til cecilie (at) growspacemossige.no, sĂ„ kommer du inn i loopen – og fĂ„r et spesialtilbud pĂ„ denne aller fĂžrste kursrunden.