Gravefritt gir mer næringsrike grønnsaker

Med gravefri metode øker næringsinnholdet i grønnsakene drastisk, i følge en ny studie*. Dyrker du selv, bør du virkelig vurdere denne metoden. Din egen helse er nå ENDA en grunn til å legge om dyrkingen til gravefritt.

Fra før har du kanskje hørt at gravefri metode holder ugress unna, at det blir mindre jobb også med vanning og gjødsling, og at plantene blir sterkere og friskere.

Nå viser en studie fra USA at det er en drastisk, målbar forskjell i næringsinnhold mellom vanlige landbruksprodukter og gravefrie.

* Studien Soil health and nutrient density: preliminary comparison of regenerative and conventional  farming. (Montgomery, Bikle, Archuleta, Brown, Jordan. Lenke: https://peerj.com/articles/12848/  :

Gravefri kål hadde 46% mer vitamin K, 31% mer vitamin E og 33% mer vitamin B1, 60% mer vitamin B3 og 23% mer vitamin B5 enn vanlig økologisk kål.
Den gravefrie kålen hadde også 41% mer kalsium, 22% mer kalium og mindre enn en tredjedel av natriumet, 35% mer karotenoider og 74% mer fytosteroler.

Hvorfor? Gravefri dyrking forbedrer og forsterker økosystemet i og over jorden. Dermed får du en robust lokal jord, med et yrende og variert mikroliv. Dette får plantene til å ta opp maksimalt med næring og utvikle komplekse fytokjemikalier.

Les mer i vårt gratis introkurs: